Ergonomische voetensteun kopen? Dit zijn de beste ergonomische voetensteunen van 2024

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de juiste houding tijdens het werk. De verkeerde houding kan grote gevolgen hebben. Dat is voor de werknemer heel vervelend, net als voor de werkgever. Een ergonomische voetensteun kan een hoop problemen voorkomen. Wat het is, ontdek je in dit artikel.

Ook kijken we naar de beste ergonomische voetensteunen. Het model van Phreeze staat bovenaan onze lijst. Straks lees je meer over deze voetensteun. Ook leggen we je uit waar je op moet letten als je deze hulpmiddelen wilt kopen.

Drie keer de beste voetensteun ergonomisch uitgelicht

Een voetensteun lijkt van een afstand misschien een plankje, maar is veel meer dan dat. Wij hebben onderzocht wat de beste modellen zijn. Hieronder stellen we ze aan je voor.

Phreeze

De beste ergonomische voetensteun is van het merk Phreeze. Deze steun is verstelbaar in hoogte en ook de kantelhoek kan worden aangepast. Daardoor heb je altijd een rechte rug en een goede houding. Deze ergonomische voetensteun is populair onder mensen die werken en onder gamers.

Het maakt niet uit hoe lang je bent en hoe zwaar of licht je weegt. Dit model kan alles aan. Een mooi extraatje is de massage structuur. De bollen op de voetsteun zorgen voor een lekker massage-effect. Tegelijkertijd werkt het als antislip. Het bankje blijft dankzij de stevige rubberen poten goed op zijn plek staan.

Laten we eens naar de afmetingen kijken. De lengte is 54,3 centimeter, de breedte 31,4 centimeter en de hoogte 14,4 centimeter. Met een gewicht van 1,45 kilo is het zeker geen zware jongen. Ideaal, want je kan de Phreeze makkelijk verplaatsen.

Het materiaal van de voetensteun is kunststof. Dit heeft als voordeel dat het licht, sterk en goedkoop is. Het onderstel is gemaakt van roestvrij staal. Vandaar dat de Phreeze goed tegen een stootje kan.

Dunimed

De Dunimed ergonomische voetensteun zorgt voor het ultieme comfort op je werkplek. Deze steun is ontworpen om de doorbloeding te stimuleren, ook als je lange tijd achter je bureau moet zitten. Hierdoor heb je minder last van vermoeidheid en gaat je hele ‘well being’ erop vooruit.

Dunimed heeft goed nagedacht over het oppervlak. Dit is ruw gemaakt, waardoor je voetzolen een zachte massage krijgen. Dit bevordert de ontspanning en vermindert de stress. De onderkant is voorzien van antislip, zodat de steun en je voeten goed op hun plaats blijven staan.

De Dunimed voetensteun ergonomisch is in hoogte verstelbaar en kan gekanteld worden. Voor de hoogte kun je kiezen uit 110, 140 en 170 millimeter. Het plateau is kantelbaar tussen 0 en 45 graden. Je stelt de perfecte hoek voor jou in, zodat je het maximale comfort hebt.

Deze voetensteun weegt 2,6 kilo en is gemaakt van aluminium (het onderstel) en kunststof. De prijs/kwaliteitverhouding is prima en de reviews van andere gebruikers zijn overwegend positief. Natuurlijk lees je weleens een kritische noot van iemand die niet tevreden is, maar dit zijn uitzonderingen.

Summit Products

Summit Products heeft een ergonomische voetensteun gefabriceerd die je tijdens het werken, gamen of als je gewoon zit kunt gebruiken. Je benen, rug en voeten blijven dankzij dit bankje ontspannen. Je krijgt ook een betere doorbloeding van je benen.

Net als bij de andere producten uit onze top drie is ook dit model weer eenvoudig naar je zin te maken. De voetensteun kan voor 20% worden gekanteld. Hier kun je gedurende de dag gerust mee variëren. Het is veel beter voor je om niet steeds in dezelfde houding te zitten.

Dit is een wat duurdere ergonomische voetensteun, overigens zonder dat je te veel betaalt. Het prijsverschil komt voornamelijk door het materiaal. Staal is nu eenmaal wat duurder. Het gewicht is 2,5 kilogram en de afmeting is 38 x 30 x 8 centimeter. De steun blijft dankzij de antislip onderkant stevig staan en is geschikt voor ieder type vloer.

In de reviews van andere gebruikers hebben we alleen maar positieve beoordelingen gezien. De goede kwaliteit wordt vaak benoemd en ook het design valt erg in de smaak. De zwarte kleur mag er inderdaad zijn.

De voordelen van een ergonomische voetensteun

Een ergonomische voetensteun heeft meerdere doeleinden. De gemene deler is dat ze lichamelijke klachten voorkomen. Het is namelijk niet goed voor je als je benen bungelen. Dit gebeurt als je met je voeten niet of niet in zijn geheel de grond kunt raken. Je krijgt hier onder meer slapende benen en voeten van.

Dit voelt vervelend, waardoor mensen allerlei houdingen aannemen en in veel gevallen scheef gaan zitten. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht en worden de klachten alleen maar talrijker en erger.

Een ergonomische voetensteun zorgt ervoor dat je geen afgeknelde onderbenen krijgt, omdat je je voeten op de goede hoogte kunt plaatsen. Je hele lichaam heeft hier profijt van. Je kunt goed achterin de stoel blijven zitten, waardoor ook je rug en nek de juiste steun krijgen.

Belangrijke punten bij een ergonomische voetensteun

Het is uiteraard van belang dat de voetensteun die je koopt ergonomisch en goed is. Het materiaal is belangrijk. Voor de bovenkant wordt vaak kunststof gebruikt. De onderkant moet stevig zijn. Staal en metaal zijn prima keuzes, net als aluminium, zolang het maar sterk is.

Verder spelen de extra’s een rol. Je voeten moeten stevig blijven staan. Sommige antislip oppervlakken hebben een massagefunctie, wat wij een grote plus vinden. Naar de prijzen hoef je nauwelijks te kijken. Een ergonomische voetensteun is immers niet echt duur. We adviseren je wel om altijd even naar de reviews van andere gebruikers te kijken. Zo krijg je een compleet beeld.

Conclusie: dit is de beste ergonomische voetensteun

Lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde houding worden dankzij een ergonomische voetensteun een stuk minder. De Phreeze is een uitstekende keuze. Het onderstel is van prima kwaliteit en je kunt genieten van de massagefunctie.

Dat geldt ook voor de ergonomische voetensteun van Dunimed. Tot slot raden we je aan om naar de voetensteun van Summit Products te kijken. Dit is een oersterk product met een lange levensduur.