Orthopedisch matras kopen? Dit is het beste orthopedische matras van 2024

Een orthopedisch matras kan je leven veranderen. Dat klinkt misschien een beetje groots, maar het is wel de waarheid. Als je een moeizame slaper bent, weet je als geen ander dat je nachtenlang kunt wakker liggen, zoekend naar het juiste plekje. En als je wel een keer goed slaapt, word je wakker met een lijf dat voelt alsof er een vrachtwagen overheen is gereden.

Orthopedische matrassen zijn ontworpen om jou weer lekker te lagen liggen en slapen. In dit artikel kijken we naar de beste matrassen. De Tencel Flip Topper scoort erg goed. Verder kijken we naar verschillende afmetingen, zodat jij straks de beste keuze kunt maken.

Drie uitstekende orthopedie matrassen

Er is een duidelijk verschil tussen het gewone en het orthopedische matras. Zo bestaat de laatste groep uit meerdere lagen. Straks gaan we dieper in op de verschillen, maar eerst kijken we naar de beste matrassen.

Topdekmatras Tencel Flip Topper

Extra comfort, luxe en een dikte van 12 centimeter. Dat is het beste orthopedisch matras van Tencel. Deze topper heeft twee verschillende kanten. De ene kant is voorzien van 4 centimeter koudschuim Hybride HR. De andere kant heeft 4 centimeter traagschuim met daaromheen een afritsbare hoes.

Koudschuim heeft als eigenschap dat het goed ventileert en goed vocht doorlaat. Traagschuim wordt zacht als het wordt verwarmd. Dankzij deze warmte vormt het matras zich naar je lichaam en krijg je het gevoel dat je in een mal ligt. Je lichaamsdelen die wat dieper moeten liggen, zoals je schouders en heupen, krijgen extra ruimte.

Dit topdekmatras kan gebruikt worden met alle soorten matrassen. Door de extra dikke comfortlaag ga je veel beter slapen. De topper is hypoallergeen en houdt huisstofmijt tegen. Het maakt niet uit of je op je buik, rug of zij slaapt, dit is een ideaal matras.

Het beste orthopedisch matras is belastbaar tot 130 kilo per persoon. Dat dit een uitstekende keuze is, zie je ook aan de reviews van andere gebruikers. De waarderingen zijn prima. De topper heeft de juiste dikte en biedt veel comfort. Deze maat is 90×200 centimeter, maar je kunt ook voor groter kiezen.

Ada Sleep HR55 Koudschuim Matras 160×200

Voor het beste orthopedisch matras van 160×200 centimeter zijn we uitgekomen bij Ada Sleep. Dit merk staat bekend om de goede kwaliteit van de (orthopedische) matrassen. De Ada Sleep HR55 verlicht drukpunten en zorgt voor de perfecte uitlijning van je rug. Lichamelijke klachten als gevolg van slapen behoren hiermee tot de verleden.

Dit matras is ontworpen voor mensen die op hun zij slapen. Rug- en buikslapers hebben een wat harder matras nodig, om te voorkomen dat het lijkt alsof ze in een hangmat liggen. Ada Sleep adviseert deze groep dan ook om voor de stevige variant te kiezen.

De dikte van dit matras is 25 centimeter. Qua lengte is 160×200 centimeter prima voor een tweepersoonsbed. Met deze afmeting kan je comfortabel met zijn tweeën liggen. Wil je nog wat groter, of juist kleiner? Dat kan, Ada Sleep heeft verschillende formaten.

In vergelijking met deze andere orthopedische matrassen uit deze top drie is de prijs aan de hoge kant. Dat heeft deels met de afmeting te maken, maar Ada Sleep is ook gewoon wat duurder. Dat komt door de uitmuntende kwaliteit.

EasyBedden Topdekmatras XXL – Topper 180×200

Met EasyBedden Topdekmatras XXL gaan we nog een stukje groter. Het beste orthopedisch matras heeft 180×200 centimeter als afmeting. Dit is een topper met een dikte van 12 centimeter. Deze dikte komt goed van pas, want hierdoor past hij zich aan elke slaaphouding aan.

Het matras bestaat uit koudschuim, wat van nature een open celstructuur heeft. Dit houdt in dat het materiaal erg goed ventileert en goed vocht opneemt. Hoe warm het buiten ook is, dit matras voelt lekker koel aan. Het materiaal is comfortabel en heeft een lange levensduur.

Er zijn zware antiallergische vezels gebruikt. Daardoor is dit orthopedische matras voor iedereen geschikt. Het is tot 140 kilogram per persoon belastbaar, of 280 kilo voor twee personen. De matrashoes is gemaakt van polyester en kan op 30 tot 40 graden worden gewassen. De hoes mag zelfs in de droger.

Ondanks de flinke afmeting is dit matras scherp geprijsd. Het verschil met Ada Sleep zit hem erin dat dat een dikker matras is. En tussen de diverse merken zit ook wat verschil. Wij vinden de reviews van andere gebruikers eigenlijk belangrijker. En die zijn prima.

De verschillen tussen een orthopedisch matras en een ‘gewoon’ matras

Er zit een groot verschil tussen het standaard matras dat je overal kunt kopen en het orthopedische matras. Laatstgenoemde matrassen zijn afgestemd op jouw behoeften. Dat merk je aan tal van zaken.

De gebruikte materialen zijn hier een voorbeeld van. Orthopedische matrassen hebben meerdere lagen. Daardoor heb je extra steun. Verder is er goed nagedacht over het schuim dat gebruikt is. Bij sommige matrassen, zoals het Topdekmatras van Tencel, is er gekozen voor een combinatie van traagschuim en koudschuim.

Je merkt dat je niet wegzakt in het matras, zonder dat je het gevoel hebt dat je op een betonnen plaat ligt. De matrassen bieden de perfecte ondersteuning, waardoor je geen last meer hebt van je rug, nek en schouders. Een logisch gevolg is dat je beter gaat slapen en meer uitgerust wakker wordt.

Een orthopedisch matras is voor iedereen geschikt, in het bijzonder voor mensen die moeizaam slapen of lichamelijke klachten hebben. De opgroeiende tiener lichten we er nog even uit. Omdat hun lichaam zich snel ontwikkelt, is het belangrijk dat ze op een goed (lees: orthopedisch) matras liggen.

Conclusie: dit wordt jouw orthopedisch matras

Je hebt genoeg keus als je een orthopedisch matras wilt kopen. In dit artikel hebben we er drie aan je voorgesteld. Het Topdekmatras van Tencel is een combinatie van koudschuim en traagschuim, waardoor je het ultieme comfort hebt.

Ada Sleep heeft een uitstekend matras van 160×200 centimeter gemaakt. Ben je op zoek naar een groter formaat? Dan raden we je aan om voor het scherp geprijsde EasyBedden Topdekmatras XXL te kiezen.