Welke aandoeningen kunt u allemaal laten behandelen?

Er is een groot aantal aandoeningen aan het bewegingsapparaat die voor grote problemen in uw leven kunnen zorgen. Dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te laten doen. Gelukkig zijn de meeste aandoeningen prima te behandelen door middel van orthopedie. We zetten de meest voorkomende aandoeningen die behandeld kunnen worden voor u op een rijtje.

Wat te doen bij aandoeningen aan het bewegingsapparaat?

Aandoeningen aan het bewegingsapparaat kunnen iedereen overkomen. U kunt bijvoorbeeld een been breken, uw elleboog kneuzen of spit krijgen. Dit zijn aandoeningen waar een directe, aanwijsbare aanleiding voor is. Maar er zijn ook aandoeningen die niet zo eenvoudig te herleiden zijn. Sommige ontstaan met het verstrijken van de jaren, er zijn ook aandoeningen die zomaar lijken te ontstaan. Wat de oorzaak van deze aandoeningen ook is, ze hebben een ding gemeen: ze hebben een grote impact op uw leven. Orthopedie kan een positieve rol spelen. U kunt altijd even met uw huisarts overleggen om te bekijken of een behandeling bij een orthopeed nodig is. Controleer dan even of uw zorgverzekering dit dekt. Online zorgverzekeraars vergelijken kan dan helpen bij het vinden van een verzekeraar die hier de beste dekking voor heeft.

Problemen bij het bewegen

Neem bijvoorbeeld artrose. Dit is een aandoening waarbij uw gewrichten gaan slijten. Niet iedereen heeft hier last van, en de mensen die er last van hebben, hebben dit ook niet allemaal in dezelfde mate. Het is een aandoening die niet te genezen is, maar gelukkig zijn de klachten wel sterk te verminderen. Orthopedie helpt u hierbij. Medicijnen kunnen de pijn verminderen, maar er zijn ook oefeningen die hierbij kunnen helpen. Dit gaat ook op voor een bewegingsstoornis. U kunt hierbij denken aan aanhoudende spierpijn of klachten aan de nek of schouders.

Meer verschillende aandoeningen

Er zijn nog meer aandoeningen die kunnen zorgen voor problemen bij het bewegen. Zo kan kanker hier een belangrijke rol bij spelen. Verschillende soorten kanker doen ook een aanslag op uw bewegingsvrijheid. Orthopedie kan niets doen tegen kanker zelf, maar het kan wel helpen bij de klachten die hierbij komen kijken. Zo wordt de ziekte draaglijker en het levensplezier vergroot. Dysplasie en Necrose zijn ook aandoeningen die iedereen kunnen overkomen. Dysplasie is een abnormale ontwikkeling van de cellen, wat meestal voorkomt in een pre-kanker fase. Ook dit brengt klachten met zich mee die met orthopedie verlicht kunnen worden. Bij necrose sterft er weefsel in uw lichaam af. Wie hiermee te kampen heeft gehad, heeft vaak een intensieve revalidatie in het vooruitzicht.